Strategiudvikling (foto: hansentoft.dk)

Hav overblikket med strategisk ledelse (foto: se-institute.dk)

Det kan være svært for virksomheder at overleve i dag. Langt de fleste markeder konkurrerer globalt, og det giver store udfordringer for virksomhederne. Det stiller nemlig krav til, at de skal følge med og forny sig konstant. Samtidig ligger de under for konkurrencen fra resten af verden.

Det har dog også den fordel, at virksomheden er presset til at yde det maksimale, og det viser sig på bundlinjen. Men det kan også gå den modsatte vej og knække virksomheden. Det kan for eksempel være tilfældet, hvis medarbejderne finder kravene urimelige eller ikke kan følge med og giver op.

Men selvom der er store udfordringer forbundet med at drive en virksomhed i denne globaliserede verden, så kan ledelsesstilen gøre en afgørende forskel. Her er strategisk ledelse et af nøgleordene. Det gælder om at have et bredt overblik over virksomheden.

Strategisk ledelse er som at stå på bakketoppen

Det kan beskrives med en metafor: Hvis du står på bakketoppen og har overblikket over bakken, så ved du også, hvad der venter dig. Men hvis du står nederst på bakken og kigger op, så kan det være svært at vide, hvad der gemmer sig langs ruten. Strategisk ledelse er som at stå på bakketoppen. Du har overblikket.

Det giver strategisk overskud, som du kan bruge til at lede virksomheden på den bedste måde. Du kan bygge en historie op om virksomheden, som du både kan bruge udadtil og indadtil. Udadtil kan du fortælle den for at øge kendskabet til virksomheden og måske styrke dens brand. Indadtil kan du bruge historien til at styrke dine medarbejderes motivation.

Under alle omstændigheder er strategisk ledelse et fantastisk redskab til at skabe en konkurrencefordel for din virksomhed. Du har overblikket, og det kan du bruge aktivt til at blive bedre – både som leder, men også for hele virksomheden.

Læs mere om strategisk ledelse her

Læs mere om god ledelse her:

Ledelsesudvikling – bliv en god leder

Lær at blive en bedre leder med et kursus i ledelsesudvikling

 

Share
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *