Organisationsudvikling er en ægte problemknuser

On 14. januar 2015, in Kurser, Organisation, by Peter Johansen
Organisationsudvikling (foto: hansentoft.dk)

Organisationsudvikling (foto: hansentoft.dk)

Hvis man vil skabe nogle gode resultater, så er det enormt vigtigt, at der er styr på det organisatoriske. Det er ligegyldigt, om man har prøvet at indgå i en organisation på arbejdspladsen, i sportsklubben eller en eller anden frivillig organisation; hvis det organisatoriske ikke fungerer, så er det meget svært at nå nogen vegne. Det er nemlig enormt vigtigt, at der er en god kultur og nogle gode normer og dogmer indenfor den organisation, hvori man befinder sig og bruger sin tid og energi. Det er super ærgerligt at knokle løs uden at få noget ud af det. Det behøver slet ikke være en lønseddel. Mange frivillige organisationer nyder stor tilslutning, netop fordi der er god stemning såvel som en arbejdsom og seriøs kultur internt i organisationen.

Røde tal på bundlinjen kan ofte ledes tilbage til det organisatoriske

Hvis man som chef for en virksomhed ikke kan få bugt med de røde tal i virksomheden, så griber man intuitivt til nogle forskellige værktøjer der knytter sig til finansverdenen. Køb og salg, nedskæringer og fyringsrunder. Der er dog langt fra altid, at disse midler rent faktisk også virker og skaber nogen reel effekt. Noget som mange hardcore forretningsmænd nogle gange har en uheldig tendens til at overse, er at mange af problemerne kan løses i organisationen. Det handler om alt fra den mere strukturelle og formelle del af det organisatoriske til det også handler om medarbejderpleje og nogle nye øjne på problemerne.

Organisationsudvikling er en ægte problemknuser

Rigtig mange af de problemer man måtte møde, kan løses ved at få en dygtig konsulent til at kigge på organisationens fejl og mangler – men også understrege hvad der fungerer, og hvad der er vigtigt fortsat at holde fokus på. Derfor er organisationsudvikling lidt et hemmeligt våben, der kan bruges i rigtig mange forskellige situationer.

 

Gå til Hansen Toft for at se på Organisationsudvikling

 

Læs mere om organisationsudvikling:

Organisationsudvikling er innovation, og innovation er fremtiden.

Organisationsudvikling er det, som din virksomhed skal ha’?

Share
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *