Lær at lede (foto se-institute.dk)

Vær parat til frandring  (foto: hansentoft.dk)

Der er jo et udtryk, der siger, at alt ikke kan vare evigt, hvilket, man jo må sige, er fuldstændig sandt. Alle fødevarer har en holdbarhedsdato og bliver på ét eller andet tidspunkt for dårlige. Vi vokser ud af vores tøj, og vores møbler og andre ting og sager i hjemmet går før eller siden også i stykker på den ene eller anden måde.

Forandringer i samfundet medfører forandringer i organisationer

Med samfundet er det måske ikke helt på samme måde, men dog alligevel lidt, for samfundet forandrer og udvikler sig jo hele tiden, så på denne måde, er den ikke en konstant, der bliver ved på samme måde for evigt. Og i forbindelse med denne foranderlige ændring, så bliver markedet også nødt til at følge med. Dels for at kunne tilpasse udbud med efterspørgsel, men også for at kunne bestå på længere sigt. Dette betyder således også, at organisationer og virksomheder vil opleve, at der sker nogle forandringer i takt med, at samfundet er i en form for bevægelse. Og dette bliver organisationerne altså nødt til at tilpasse sig, hvis de har ønsker og planer om at kunne blive ved med at levere og opnå vækst i virksomheden.

Organisationer kan heller ikke slippe for interne forandringer

Men det er ikke kun forandringer i samfundet, der gør, at der kan ske forandringer i organisationer. Det kan eksempelvis også være forandringer, der sker på det interne niveau. Det kan være, medarbejderne skal lære et nyt styresystem inden for et bestemt fagområde. Eller måske bliver der meldt ud om fyringsrunder, hvilket jo også har stor indflydelse på det interne miljø blandt både medarbejdere og ledelse. Men uanset hvilken form for forandring, der er tale om, hvad enten det er internt eller eksternt, så bør man som leder melde dette klart ud for sine medarbejdere, så man kan bevare en god kommunikation og stemning på arbejdspladsen.

Klik her for at vide mere om forandringer i organisationer

Se mere om forandring her:

Forandring i organisationer er nødvendigt for at overleve

Kom videre med forandringsledelse

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *